Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szállítás és fizetés

A vásárlás menete

 

Weboldalunk katalógusként működik.

Miután megtekintette és kiválasztotta az Önnek tetsző terméket, lehetősége van az adott termékkel kapcsolatban pontosabb információkat kérni a termékoldalon található ajánlatkérő gomb segítségével. Ezután kollégáink rövidesen felkeresik Önt telefonon vagy emailben a részletek megbeszélése céljából, majd rögzítik rendelését.

Ezen kívül természetesen lehetősége van személyesen is megtekinteni termékeinket és meggyőződhet azok minőségéről. A személyes megtekintéshez telefonos egyeztetés szükséges.

Fizetési lehetőségek

Amennyiben a telefonos vagy az emailben történő egyeztetés során véglegesíti rendelését, lehetőség van a vételár banki utalással történő kiegyenlítésére, illetve az áru kiszállítására. Az áru jellegéből adódóan az áruérték kifizetése, de legalább 40% előleg befizetése szükséges a rendelés véglegesítéséhez. A fennmaradó összeg pedig az áru átvételekor kerül kifizetésre.

 

Garancia

Ha Ön vásárol egy terméket, és az hibás, nem úgy néz ki vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre hirdették, a kereskedőnek az uniós jog értelmében meg kell javíttatnia vagy ki kell cserélnie azt, illetve árengedményt kell adnia, esetleg az egész vételárat vissza kell térítenie.

Szavatosság: ha a vásárolt termék hibás

Ingyenes (jogszabály által előírt) kétéves szavatosság minden termék esetében

Az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok értelmében a fogyasztókat az Európai Unióban eladott termékek után legalább kétéves szavatossági idő illeti meg, méghozzá díjmentesen, akár interneten, akár boltban, akár postai megrendeléssel vásárolnak.

Ezt a kétéves garanciát minimumjogként írja elő az uniós szabályozás.

Ha az Ön által az Európai Unióban vásárolt termékek valamelyike hibás, nem úgy néz ki vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre kínálták, a kereskedőnek kötelessége azt ingyen megjavíttatni vagy kicserélni, vagy a termék vételárának egy részét vagy egészét Önnek visszafizetni.

Általános szabály, hogy csak akkor lehet a vételár részleges vagy teljes megtérítését kérni, ha a javításra, illetve a cserére nincs lehetőség.

Előfordulhat, hogy Ön nem jogosult vételár-visszatérítésre, ha jelentéktelen problémáról van szó.

Miként lehet érvényt szerezni a javíttatás, csere vagy vételár-visszatérítés jogának?

A kétéves szavatossági idő akkor veszi kezdetét, amikor Ön átveszi az árut.

  • Ha az átvétel óta legfeljebb 6 hónap telt el, elég, ha Ön bemutatja a kereskedőnek, hogy a termék hibás vagy nem úgy néz ki, illetve nem úgy működik, ahogyan azt megvételre kínálták.
  • 6 hónapon túl a legtöbb uniós országban a vevőnek bizonyítania kell, hogy a termék már az átvétel pillanatában hibás volt, például rámutatva arra, hogy a hiba a termék gyártásához használt anyagok rossz minőségéből adódott.

 

A kereskedő mindig köteles valamilyen megoldással szolgálni.

Az Európai Fogyasztói Központ segíteni tud, ha Önnek nem sikerül jogát érvényre juttatnia egy olyan termék kapcsán, amelyet egy másik uniós országban vásárolt, illetve egy másik uniós országból rendelt.

 

Szállítás

A kiszállítás megegyezés szerint történik.